На Вінниччині спіймали чоловіка, який скоїв вбивство і намагався замаскувати під самогубство: який вирок суду

Понад місяць поліцейські з Вінниччини працювали над розкриттям злочину. Кожного дня вони збирали докази, щоб встановити особу нападника, який 16 лютого вбив 20-річну мешканку Барської громади. 27 березня підозрюваного у цьому злочині затримали поліцейські і помістили до тимчасового тримання, - повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Згідно з висловлюванням начальника Головного управління Національної поліції Вінницької області Івана Іщенка, зловмисник майже повністю приховав сліди на місці злочину. Він зачинив вікно та двері зсередини, не викравши жодних цінностей з будинку. Щоб заплутати слідство та уникнути відповідальності, злочинець влаштував сцену так, ніби потерпіла покінчила життя самогубством.

Завдяки наполегливості та досвіду поліцейських, які працювали на місці події, їм вдалось виявити докази присутності у будинку сторонніх осіб.

Також було встановлено, що з будинку зникла певна кількість одягу дівчини, кілька прикрас і гроші. Пізніше зниклий одяг знайшли спаленим у лісі.

Поліцейські опитали практично всіх сусідів потерпілої, ідентифікували тих, хто в день злочину проїздом перебував у селі. Провели пів сотні експертиз та десятки слідчих і розшукових заходів.

Нещодавно поліцейським вдалося здобути неспростовні докази причетності до злочину 23-річного сусіда дівчини, який мешкає за кілька вулиць від неї.

За попередніми даними слідства, зловмисник увірвався до будинку дівчини з метою скоїти крадіжку. Коли власниця помітила його, він напав на неї з ножем. Після цього він прибрав усі сліди своєї присутності та спробував інсценувати її самогубство.

Над розкриттям злочину працювали оперативники, слідчі й криміналісти обласного главку, жмеринської поліції, спеціалісти кримінального аналізу. Процесуальне керівництво розслідування здійснює обласна прокуратура.

Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення застави.

За вчинення особливо тяжких злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.



Переглядів: 414
Поширень: 0

Останні новини