Денис Шмигаль з групою міністрів сьогодні приїдуть на україно-польський кордон

Сьогодні, 23 лютого, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль з групою міністрів відправляться на українсько-польський кордон для проведення переговорів щодо протестів польських фермерів, які заблокували пункти пропуску, - повідомляє редакція РБК-Україна.

"Наш прем'єр-міністр разом із відповідними міністрами, які працюють над питаннями експорту, імпорту, товарообігу, які відповідають за логістику, за інфраструктуру, за агропромисловий комплекс, керівники прикордонної служби - ця група на чолі з прем'єр-міністром сьогодні буде на кордоні з Польщею. Чи будуть польські колеги - це їхнє особисте рішення", - наголосив Зеленський.

Згідно з його висловлюваннями, організувати подібну зустріч завтра не можна, оскільки буде друга річниця повномасштабної війни. Глава держави наголосив, що Україна відкрито заявила про готовність провести зустріч щодо проблеми блокади кордону, і вже розроблено рішення та кроки щодо цього.

"Чи буде польська сторона - мені це невідомо", - додав Зеленський.

Він висловив подяку українським фермерам, які самостійно нічого не блокують, незважаючи на те, що їхні продукти харчування не проходять транзитом через Польщу у зв'язку з ситуацією на кордоні.

"Українське зерно не йде на ринок Польщі. За бажанням польської сторони. Ми виявили нові шляхи. Але коли ми говоримо про транзит, це трохи поза європейським законодавством. Тому ми готові і робитимемо все, щоб вирішити це питання", - заявив глава держави.


Теги: протести

Переглядів: 354
Поширень: 0

Останні новини