На Вінниччині затримали злочинну групу, яка незаконно переправляла чоловіків за кордон

Житель смт Муровані Курилівці, а також двоє осіб з Могилів-Подільського району організовували нелегальний перетин кордону військовозобов'язаними через українсько-молдовський пункт пропуску. Вони надавали послуги «клієнтам», вносячи недостовірні дані в систему «Шлях» та використовуючи човни. Ці дії дозволили нелегально перетнути кордон 14 людям. Вартість послуг зловмисників становила від 4000 до 6500 доларів США з однієї людини.

Як повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області, 19 вересня 2023 року, слідчі слідчого управління, оперативники Управління міграційної поліції та працівники Могилів-Подільського прикордонного загону, за підтримки спецпризначенців КОРДу, зупинили незаконну діяльність чоловіків.

Після того, як один з учасників схеми отримав 13000 доларів США від двох "клієнтів", його затримали в Могилів-Подільському. Чоловік 35 років, мешкає в смт Муровані Курилівці. Під час проведення обшуків правоохоронці конфіскували грошові кошти, Mercedes Benz, Volkswagen Crafter, мобільні телефони, печатки та інші предмети.

Під час досудового розслідування встановлено, що фігурант, який є фізичною особою-підприємцем, мав ліцензію на міжнародні перевезення вантажів вантажними автомобілями. Незважаючи на обмеження на виїзд за кордон для чоловіків у віці від 18 до 60 років, він за отримання плати створював заявки на перетин кордону для "клієнтів", надаючи недостовірні дані щодо осіб, які не мали з ним жодних трудових відносин. Додатково, ще двоє членів злочинної групи шукали громадян, які підпадали під мобілізацію та хотіли виїхати з України, та організовували їхню транспортацію до місця призначення. Зібравши достатньо доказів, усім трьом зловмисникам поліцейські повідомили про підозру.

Учора, 22 лютого, слідчі слідчого управління обласного главку поліції завершили досудове розслідування та за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури скерували до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно підозрюваних у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.



Переглядів: 430
Поширень: 0

Останні новини