Укрзалізниця відреагувала на висипане зерно на польському кордоні: подробиці

Укрзалізниця оголосила про ще один випадок незаконного втручання у роботу залізничного транспорту на території Польщі.

Вранці невідомі особи відкрили люки ще двох зерновозів, що рухалися по колії 1435 мм, на станції Дорогуськ і висипали ріпак, який був призначений для Німеччини. Цей вантаж, як і інші аграрні продукти, перебував у транзиті через територію Польщі. Укрзалізниця готує відповідне звернення про цей інцидент до правоохоронних органів Польщі.

«Непокарані злочини завжди повертаються. Чи то військова агресія, чи то пошкоджене зерно. Злочинці мають бути знайдені і покарані негайно, щоб у інших не було спокуси їх повторити», - зазначив міністр розвитку громад, територій та інфаструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що польські протестувальники, які зосередилися на кордоні, посилили акціїї протесту. Їх дії супроводжувались блокадою пасажирських залізничних перевезень, та висипанням українського зерна із залізничного вагона, яке прямувало транзитом через територію Польщі до Німеччини. Раніше, 11 лютого, польські фермери зупинили у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт.



Переглядів: 681
Поширень: 0

Останні новини