Профіль для гіпсокартону - особливості, переваги та секрети монтажу

Для того, щоб будівництво або ремонт відбувалися швидко та якісно, використовується сучасний матеріал ― гіпсокартон. Він допомагає вирішити різні задачі в багатьох ситуаціях. Його використовують для різних конструкцій: стель, перегородок, арок, ніш, полиць тощо. Але сам гіпсокартон не принесе багато користі. Для цього потрібен каркас. В такому випадку конструкція буде міцною і матиме великий термін експлуатації. Для того, щоб зробити каркас, використовуються спеціальні профілі. Для виготовлення використовується оцинкована сталь. 

Основні характеристики та особливості

Профіль для гіпсокартону має поперечний переріз у формі літери C, U або L. Товщина деталей ― від 0,4 до 0,6 мм, а довжина ― від 2,5 до 4 м. 

стієчний (CW) для обшивання стін і вертикальних елементів; ширина ― 50-100 мм, висота ― 40-50 мм; стельовий (CD) для обшивання стель і горизонтальних елементів; ширина 60 мм, висота 27 мм; направляючий (UW) для до основи стіни; шириною 50-100 мм, висота 40 мм;  направляючий стельовий (UD) використовується для кріплення стельових профілів до основи стелі, має ширину 28 мм і висоту 27 мм; посилений профіль (UA) для зміцнення каркаса, його товщина 1,5 мм. 

Переваги профілю для гіпсокартону

Профілі легко ріжуться, згинаються і з’єднуються між собою за допомогою спеціальних кріплень. Не потрібно використовувати складні інструменти. Витримують значні навантаження. Не деформуються від температурних коливань, вологості або впливу хімічних речовин. Захищають гіпсокартон від пошкоджень і тріщин. Дозволяють створювати каркасні системи різних форм і конфігурацій. Мають низьку вартість. Не потребують додаткової обробки або покриття. Не виділяють шкідливих речовин.

Основні етапи монтажу 

Перш за все, необхідно очистити поверхню від пилу, бруду, грибка. Для розмітки каркаса потрібно використовувати рулетку, рівень, олівець. Зазвичай відстань між профілями становить 40-60 см. Для монтажу використовуються саморізи, дюбелі, анкери, заглушки. Каркас для гіпсокартону повинен бути міцним і рівним, без прогинів і зазорів. Після монтажу гіпсокартону потрібно замаскувати шви, отвори від шурупів і нерівності поверхні. Для цього використовуються шпаклівки, стрічки, сітки і ґрунтовки для гіпсокартону. Після шпаклювання поверхня готова до фарбування, поклейки шпалер, облицювання плиткою

Чому краще купити металічний профіль для гіпсокартону в магазині М2?

Для цього є кілька вагомих аргументів. У цьому щодня переконуються постійні та нові покупці інтернет-магазину м2. Сайт зручний для користування. Має гарний інтерфейс. Будь-який товар легко підібрати за допомогою фільтрів пошуку. Замовлення оформляється оперативно. Готівкою можна оплатити після доставки. Безготівкова оплата на рахунок одержувача по IBAN.

Профіль поставляється напряму від надійних виробників, тому ціни невисокі. Підібрати потрібні матеріали допоможуть менеджери. Вони консультують у Телеграмі, Вайбері, через телефон. Графік роботи: понеділок-п’ятниця ― 8.00-18.00, субота ― 9.00-14.00. Логістика оперативна. За окрему плату робітники вивантажать і занесуть все на будмайданчик. Повернення або обмін товарів протягом 14 днів.


Переглядів: 334
Поширень: 0

Останні новини