Ремонт генераторів: причини та наслідки поломки

Генератор в автомобілі є одним з головних елементів. Завдяки йому механічна енергія перетворюється в електричну. Тому в транспорті можуть функціонувати бортові мережі, система запалювання, оптика, комп'ютерні системи та АКБ. Оскільки поломка генератора може обійтись в рази дорожче ніж заправка автомобільних кондиціонерів, варто дуже серйозно відноситись до будь-яких ознак його несправності.

Можливі несправності генератора

В сучасних авто використовуються генератори змінного струму. Це надає більш високу надійність та тривалість в експлуатації системи. Однак навіть такі генератори з часом виходять з ладу. Поломка генератора може призвести до зупинки функціонування авто. Тому як тільки помічені перші ознаки, що необхідний ремонт генераторів київ, треба негайно дзвонити на СТО та їхати на ремонт. Інакше ремонт може коштувати як вартість нового недорого авто.

Серед несправностей через механічні пошкодження генератора виділяють проблеми з:

кріпленнями; притискними пружинками щіток; підшипниками; шківом; обгінною муфтою; корпусу.

Якщо помічені електронні несправності, то можливе замикання обмотки, її обрив чи знос вугільних щіток. При своєчасному виявленні таких проблем можна швидко провести заміну деталей та не допустити можливих проблем з генератором. 

Причини збоїв в роботі генератора

Під час експлуатації транспортних засобів можливий знос деяких деталей. Навіть найякісніші деталі піддаються впливу:

корозії; високих температур; не коректній експлуатації транспортного засобу; неякісних деталей. 

Якщо швидко виявити цей вплив та нівелювати його, то можна запобігти великим проблемам в експлуатації свого транспортного засобу. 

Також важливими ознаками виявлення поломок генератора можуть вважатись:

проблеми з запуском двигуна; виявлення сторонніх звуків; мерехтіння на панелі приладів.

При проблемах з запуском двигуна генератор не може забезпечити нормальний заряд для акумулятора. Відповідно акумулятор не дасть заряд для запуска стартера і двигуна. В результаті акумулятор підсідає і при надмірному направленні заряду може вивести з ладу реле-регулятор напруги. Через це генератор виробляє високу напругу та провокує кипіння електроліту. Через це можуть замкнути деякі системи та під загрозою подальша експлуатація поточного акумулятора. 

Під сторонніми звуками найчастіше називають дивний свист чи дзвін. Це може бути через недостатній натяг ременя для руху ротора або зношення підшипників кочення. Такі звуки свідчать про швидке зношення даних елементів через високу навантаженість. Власникам транспортного засобу треба шукати причину звуків та швидко її нейтралізувати. Інакше може статись замкнення генератору та його поломка.

Мерехтливе світло показує перебої в роботі генератора. Потрібно швидко займатися вирішенням цієї проблеми. Інакше можливі проблеми в роботі всього транспортного засобу, адже АКБ може швидко вийти з ладу. Відповідно далеко на такому автомобілі доїхати не вдасться. 

Ремонт генератора 

Ремонт генератора має виконувати виключно майстер з належною кваліфікацією. Дуже мало автомобілістів мають необхідне обладнання та інструменти. Тому треба звертатись до співробітників надійних СТО. Такі компанії зможуть одразу записати клієнта, проконсультувати стосовно орієнтовної вартості та обговорити дедлайн по виконанню ремонтних робіт. Також на надійних СТО будуть використані лише оригінальні деталі та розхідники, чого не можна сказати про власника транспортного засобу. 


Переглядів: 321
Поширень: 0

Останні новини