Польща відреагувала на запрошення Володимира Зеленського щодо зустрічі на кордоні

Представники президента Польщі, Анджея Дуди, висловили підтримку ідеї Володимира Зеленського про організацію міжурядової зустрічі для вирішення проблеми з блокадою кордону. Державний секретар канцелярії президента Польщі Анджей Дера зазначив, що адміністрація Дуди вважає за краще провести таку зустріч в іншому місці, а не прямо на кордон, - повідомляє редакція zaxid.net.

«Президент виступає за те, щоб вести цей діалог (розмови з польських аграріїв та українською стороною – ред.). Тільки так можна розв'язати велику проблему. Проблема двостороння і дуже потужна... Наші фермери борються за своє існування. Українська нація бореться за своє існування. Ситуація є катастрофічною з обох сторін, дивлячись з цієї точки зору, тому що рішучість обох сторін величезна, і цю проблему просто необхідно вирішити», – сказав він.

Чиновник не відповів напряму на питання, чи готовий президент Дуда бути «патроном» зустрічі, проте він підкреслив необхідність проведення зустрічі представників польського уряду, очолюваного Дональдом Туском, з урядом України та представниками Європейського Союзу. Він також відреагував стосовно ідеї Зеленського про проведення зустрічі на кордоні, зазначаючи, що «це не найбезпечніше» місце. На думку чиновника, краще зустрітися У Варшаві, Жешуві чи Любліні.

«Звісно, ​​це не будуть довгі обговорення, тому що вони не можуть відбуватися там. Це про символ. Ідея полягає в тому, щоб очистити кордон», – додав він.

Напередодні президент України Володимир Зеленський закликав президента Польщі Анджея Дуду та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска зустрітись на польсько-українському кордоні для вирішення питання щодо блокади, яку організували польські протестувальники. Також до 24 лютого туди мають прибути представники уряду України.



Переглядів: 435
Поширень: 0

Останні новини