Блокада руху пасажирського поїзда Укрзалізниці в Польщі: як тепер курсуватимуть поїзда

Учора, 18 лютого, польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм. У цьому поїзді було 260 пасажирів, переважно жінки та діти. У багатьох з них були заплановані подальші пересадки та перельоти. Відновити рух вдалось тільки після втручання польської поліції та працівників залізниці.

За інформацією Укрзалізниці, наразі залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди курсують без будь-яких перешкод.

Компанія уважно моніторить ситуацію на кордоні з Польщею та співпрацює з прикордонними службами, посольством України в Польщі, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, а також Міністерством закордонних справ.

"Укрзалізниця наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та безпеку кордонів ЄС від російського агресора", - наголошують у повідомленні.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини