Росія активізує імітацію «виборів путіна» на окупованих територіях України: деталі від ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про посилення тиску та зростання активності держави-агресора росії  у проведенні імітації "виборів путіна" на окупованих територіях.

З метою створення штучного уявлення про "підтримку" російського диктатора, окупанти вислали на окуповані території спеціально підготовлені групи, які будуть відповідати за фальсифікацію результатів та контроль за діяльністю "виборчих комісій".

Одним із завдань цих груп є підготовка звіту до 10 березня 2024 року щодо готовності до "голосування" працівників підприємств на окупованих територіях, а також передбачення рівня підтримки путіна.

Крім того, в кремлі схвалили новий порядок проведення "голосування" на ТОТ України.

Оновлена методичка з москви дозволяє участь у незаконних "виборах" з будь-яким паспортом (російським або українським), ID-картою або іншим документом, що посвідчує особу.

"Таке рішення засвідчує провал примусової паспортизації на окупованих територіях України, а також є черговим інструментом російських спецслужб для  виявлення «неблагонадійних» українців для здійснення репресій. За завданням із москви окупаційні адміністрації та пропагандисти  активно поширюють фейки про начебто «85% підтримки» путіна на ТОТ України, а також просувають так звану систему «мобільний виборець», яка, зокрема, дозволяє «проголосувати» онлайн і «без реєстрації»  на захоплених територіях  Херсонської та Запорізької областей." - пояснюють у ГУР.


Теги: війна

Переглядів: 493
Поширень: 0

Останні новини