Одна з Вінницьких лікарень отримала нове обладнання для реабілітації з Німеччини: що відомо

Нещодавно, 15 лютого, один з медичних закладів міста отримав нову систему підвісної терапії для реабілітації, яку доставила з Німеччини вінничанка Ольга Штромбергер.

«Ми були на зв'язку з Олею, адже вона хотіла придбати саме те, що зможе допомагати безпосередньо нашим військовим. І ця підвісна система – дійсно необхідне обладнання, яка допоможе швидше відновлюватися нашим пораненим Захисникам та Захисницям», – говорить заступниця міського голови Галина Якубович.

За інформацією міської ради, протягом останніх 18 років жінка проживає у маленькому містечку Гревен. Щоб зібрати кошти на спеціальне реабілітаційне обладнання, вона разом з іншими небайдужими організувала благодійний ярмарок. Під час заходу виконували українські пісні та подавали українські національні страви для відвідувачів. Таким чином вдалося зібрати необхідну суму на придбання системи підвісної терапії Redcord Workstation III professional.

«Вінниця є містом-партнером Мюнстера. Моє містечко Гревен знаходиться неподалік Мюнстера. І яке місто не візьми – всюди є активна українська громада, яка весь час щось робить. Нам було також важливо згуртувати людей, які приїхали до Німеччини, – розповідає Ольга Штромбергер. – Ми контактували із міською владою, зокрема заступницею міського голови Галиною Якубович. Зрозуміли, чим можемо допомогти. Домовилися, що купимо тренажер для реабілітації. І коли вже влаштовували благодійний ярмарок, то німці точно знали, на що віддають свої кошти».

Нині у цьому міському медичному закладі проходить реабілітацію майже 40 військових і цивільних пацієнтів. Профільне відділення створили понад рік тому, адже побачили необхідність у збільшенні кількості місць, де б пацієнти змогли отримувати необхідну медичну допомогу.

«Напрямок реабілітації сьогодні є надзвичайно затребуваним. Відділення має 40 ліжок на сьогоднішній ранок має 38 пацієнтів. Тому відділення реабілітації буде й надалі розвиватися і оснащуватися новими ефективними апаратами та методиками для відновлення здоров’я людей», – говорить директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Раніше місто-партнер Мюнстер також передало для реабілітаційного відділення міської лікарні сучасні тренажери та інші засоби для реабілітації.



Переглядів: 417
Поширень: 0

Останні новини