"РФ не тільки держава-терорист №1, але і держава-контрабандист №1": представник ГУР про продаж Starlink у росії

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що ніхто не стверджує, що продаж Starlink у росії відбувається офіційно. Однак сьогодні термінали Starlink доступні для вільного продажу на території рф, не дивлячись на заяву Ілона Маска про те, що жоден Starlink не був проданий росії прямо або опосередковано, - повідомляє прес-служба ТСН.

“Ніхто не стверджує, що офіційно йде продаж Starlink росіянам. Але сьогодні рф не тільки держава-терорист номер один, але і держава-контрабандист номер один”, — наголосив Юсов.

Згідно з його висловлюванням, росія продовжує використовувати так званий "паралельний імпорт", що означає контрабанду товарів через посередництво третіх країн.

“Ми не будемо називати конкретні країни — інформація потребує уточнення”, — додав представник ГУР Міноборони України.

Він зауважив, що термінали Starlink доступні для вільного продажу на території російської федерації через відкриті онлайн-майданчики. 

“Різниця лише в тому, що порівняно з роком тому зараз використання їх в російській армії на лінії фронту стало більш системним і налагодженим. Тобто на дані пристрої окупанти роблять ставку”, — повідомив Юсов.

Водночас він підкреслив, що проводиться робота з нейтралізації цієї загрози для України, але подробиці не розголошував.


Теги: війна

Переглядів: 471
Поширень: 0

Останні новини