Нові деталі стосовно провокації з розсипаним українським зерном на польському кордоні: чия це ініціатива

На кордоні між Україною та Польщею, польські протестувальники висипали зерно з кількох українських фур на дорогу. У Центрі протидії дезінформації пояснюють, що організатором цієї акції був Рафал Меклер, який є власником логістичної компанії та лідером люблінського відділення маргінальної політичної партії "Конфедерація".

Ця політична сила відстоює ідею виходу Польщі з Європейського Союзу, висловлює критику щодо розміщення військ НАТО на території країни та пропагує поліпшення відносин з росією. Проте ця партія не має значної підтримки серед населення Польщі. Рафал Меклер, який у 2019 році невдало балотувався до Сейму, є одним з натхненників акції.

"Чергова акція Меклера вочевидь відповідає інтересам рф, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС. Деструктивні дії окремих політиків не повинні впливати на партнерські й добросусідські відносини України та Польщі", - наголошують у повідомленні.



Переглядів: 314
Поширень: 0

Останні новини