Як не стати жертвою "соціальних виплат": поліція попереджає про нову шахрайську схему

У поліції Вінницької області попереджають про новий спосіб шахрайства. Шахраї надсилають повідомлення через соціальні мережі про фіктивні виплати або допомогу. Пізніше вони пропонують перейти за посиланням на сайти, які схожі на офіційні ресурси державних установ, але фактично призначені для власних шахрайських цілей, - повідомляє міська рада.

«Задля правдоподібності зловмисники навіть використовують схожі логотипи, інтерфейси офіційних інтернет-сторінок. На сайтах розміщені посилання на фішинг-ресурси, де необхідно авторизуватись. Жертва заповнює анкету, в якій вказує номер мобільного телефону, пін-код, пароль до інтернет-банкінгу тощо. Після заповнення анкети інформація автоматично стає відомою шахраям, які тепер мають можливість використовувати її у своїх цілях», – зазначають в поліції.

Поліцейські радять користувачам соцмереж бути пильними та дотримуватися наступних рекомендацій:

довіряйте лише офіційним ресурсам та перевіряйте інформацію на офіційному сайті; не переходьте за сумнівними посиланнями; не вводьте реквізити платіжних карток та особисту інформацію на незнайомих та підозрілих платформах; звертайте увагу на те, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій у соціальних мережах мають бути верифікованими (з позначкою); негайно припиніть розмову, якщо невідомі особи телефонують і пропонують отримати фінансову допомогу; якщо ви ввели відомості на шахрайському сайті, негайно заблокуйте картку.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою інтернет-шахраїв, телефонуйте на гарячу лінію Кіберполіції за номером телефону: 0-800-505-170.



Переглядів: 353
Поширень: 0

Останні новини