Військовим для виконання бойових завдань придбали та передали 2 позашляховики в межах роботи МКГШ

За інформацією Вінницької міської ради, сьогодні, 9 лютого, мер Вінниці Сергій Моргунов та його заступник Андрій Очеретний передали військовим ключі від двох автомобілів, які будуть використовуватися для виконання військових завдань. Ці позашляховики будуть адаптовані для установки ударних і вогневих систем. Ці автомобілі були придбані у межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу у Великій Британії.

За словами очільника міста, обидва автомобілі пройшли повний технічний огляд, щоб військові відчували впевненість при виконанні військових завдань. Там було замінено електроніку, гальмівні колодки, встановлено болотяну гуму, що дозволить автомобілям пересуватися в умовах абсолютного бездоріжжя та багато іншого.

“Одне авто призначене для бригади Нацгвардії, яка в перші години війни прийняла на себе удар російського десанту в місті Гостомель, вони дали по зубам рашистам, і ті зрозуміли, що не так просто буде зайти в Україну, щоб її захопити. Це героїчні хлопці, серед яких багато вінничан. Ми неодноразово допомагали цій бригаді і направляли їм безпілотні авіаційні комплекси, “Мавіки” та багато іншого обладнання. Потреба в допомозі, звісно, є завжди. Ми вже обговорили це з нашими оборонцями, – розповів Сергій Моргунов. – Друга машина призначена для наших «ловців шахедів». Ми повинні постійно підсилювати цей напрямок, щоб захистити небо над Вінницькою областю і забезпечувати Захисників відповідною технікою. Це і автомобілі, і “Бандера павер”, і прожектори, і тепловізори, щоб можна було влучати в ціль. Шахеди приносять багато проблем, і зараз росіяни змінили тактику - пролітають точку враження, щоб влучити в неї з іншого боку. Тому нам важливо знищувати їх ще на підльоті до Вінницької області”.

Військовий Ярослав розповів, що авто буде використовуватися в складі мобільних вогневих груп, які призначені для знищення безпілотних літальних апаратів.

“На позашляховик буде встановлений кулемет на тринозі, за допомогою нього ми будемо захищати наше небо”, – сказав він.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.



Переглядів: 425
Поширень: 0

Останні новини