Прийом кави може посилити побічні дії ліків

Вплив кави на ефективність ліків варіюється в залежності від особливостей кожної людини. Проте, існують певні препарати, використання яких з кавою слід утримуватися. Це може призвести або до посилення дії ліків, або навпаки, зменшити їх поглинання. Про це пише medpravda.ua.

    Ендокринні препарати

Це зазвичай таблетки або розчини, які потрібно приймати вранці натще. Лікарі рекомендують утримуватися від їжі протягом півгодини після прийому таких препаратів, щоб організм засвоїв їх належним чином.

    Препарати від остеопорозу

Вживання кави разом з кальцієм може знизити поглинання останнього, особливо при великих кількостях кави, що може призвести до підсилення гострих болей.

    Препарати від кислотного рефлюксу

Людям, схильним до кислотного рефлюксу, краще уникати кави, оскільки кофеїн у ній може збільшити кислотність. Для запобігання цьому, такі препарати слід приймати натщесерце.

    Препарати від високого кров'яного тиску

Кофеїн має дію, схожу на дію деяких препаратів для зниження артеріального тиску, що може спричинити дегідратацію організму при їх спільному застосуванні.

    Препарати для лікування дефіциту уваги

Ці препарати мають заспокійливий ефект, тоді як кава збуджує. Тому їх приймати разом не рекомендується, оскільки це може зменшити ефективність обох.

    Препарати для лікування грипу

Деякі ліки від грипу також можуть бути стимуляторами. Разом з кавою вони можуть збільшити збудженість та нервозність, що не є бажаним. Найкращим лікуванням грипу є відпочинок.

    Антибіотики та антидепресанти

Кава може впливати на ферменти печінки, які метаболізують деякі ліки, такі як антибіотики, антидепресанти та протиепілептичні препарати.

    Препарати вітаміну D

Вживання кави може знизити поглинання кальцію, тому разом з препаратами вітаміну D, що містять кальцій, воно може не бути так ефективним.



Переглядів: 409
Поширень: 0

Останні новини