Ранковий чай: чи може він бути шкідливим?

Зарубіжні лікарі попередили про негативний вплив вживання ранкового чаю на порожній шлунок, наголошуючи на тому, що ця звичка може призвести до погіршення стану зубів. Про це пише lady.kyiv.ua.

Експерти пояснили, що як кава, так і чай, вжиті на порожній шлунок, можуть спровокувати проблеми з травленням. Основна проблема полягає в тому, що вони вимивають бактерії з порожнини рота в кишечник, що порушує метаболізм і призводить до дисбалансу в «хороших» мікроорганізмах.

Ще одним недоліком є наявність теофіліну в напоях, яка може мати висушливий ефект, що може спричинити запори, особливо, враховуючи, що організм починає день з нестачі рідини після нічного сну. Крім того, вживання ранкового чаю може призвести до погіршення засвоєння корисних речовин, що може вплинути на подальші прийоми їжі.

Лікарі також попереджають про те, що вживання напою на порожній шлунок може збільшити рівень кислотності в роті, що загрожує здоров'ю зубів. Надмірне накопичення бактерій може спричинити запалення ясен і гінгівіт. Якщо до цього додати молоко, то ситуація стає ще гіршою, оскільки високий вміст лактози може сприяти газоутворенню та іншим проблемам з кишечником.

Цікаво, що дієтологи рекомендують починати день зі звичайної води, яку слід випивати через 15-20 хвилин після пробудження. Потім можна перейти до споживання фруктів, а вже потім - до чаю чи кави.



Переглядів: 497
Поширень: 0

Останні новини