Продукти, що борються з шкідливим слизом в легенях

Накопичення слизу у легенях, спричинене впливом шкідливих факторів хвороб та екології, може становити серйозну загрозу, оскільки сприяє швидкому розмноженню патогенних мікроорганізмів. За висновками наукових експертів, вживання певних продуктів може сприяти очищенню легенів від надлишкового слизу та підвищенню захисту дихальних шляхів від забрудненого повітря, що полегшує дихання. Про це пише woman24.kyiv.ua.

Медичні фахівці визначили оптимальні продукти, які сприяють очищенню легенів від скупчень слизу та покращують їх захисні функції від впливу забрудненого повітря, полегшуючи дихання:

    Яблука: Фенольні сполуки і флавоноїди, які містяться в яблуках, відомі своєю здатністю зменшувати запалення в дихальних шляхах, що сприяє накопиченню шкідливого слизу. Дослідження, проведене Європейським респіраторним журналом, показало, що люди, які вживають склянку натурального яблучного соку щодня, рідше стикаються з проблемами з диханням.

    Зелений чай: Багатий антиоксидантами, які зменшують запалення в легенях та сприяють їх кращому загоєнню. Крім того, антиоксидант кверцетин у зеленому чаї діє як природний антигістамін, запобігаючи розвитку алергічних реакцій.

    Риба: Скумбрія, форель, сардини, оселедець можуть допомогти у лікуванні хронічної обструктивної хвороби легенів (ХОЗЛ). Омега-3 жирні кислоти, які містяться в рибі, є ідеальними засобами для боротьби з легеневими інфекціями, згідно з даними Школи медицини та стоматології Університету Рочестера.

    Горіхи та насіння: Вони є чудовими засобами очищення легенів від слизу. Горіхи, такі як мигдаль, кешью, волоські горіхи, фісташки, а також насіння гарбуза, льону та соняшнику, забезпечують організм магнієм, що сприяє розширенню бронхів.

    Оливкова олія першого віджиму: Мононенасичені жири та вітаміни E і K можуть допомогти захистити легені від окисного стресу та запобігти пошкодженню тканин.

    Броколі: Рослинний продукт містить сульфорафан, який захищає легені від окислювальних пошкоджень та поліпшує потік повітря в легенях у людей з астмою.

    Імбир: Він допомагає видаляти забруднення з легенів, поліпшує кровообіг та зміцнює дихальні шляхи.

    Часник: Ідеальний захисник від розвитку раку легенів, оскільки стимулює вироблення глутатіону-речовини, яка сприяє виведенню потенційних токсинів і канцерогенів.

    Цільні зерна: Їх споживання допомагає знизити ризик хронічних захворювань легенів та покращує дихання.

    Пекучий перець: Його компонент капсаїцин стимулює виділення секрету, що захищає слизові оболонки дихальних шляхів та зменшує симптоми астми.



Переглядів: 453
Поширень: 0

Останні новини