Викрав у бабусі своєї дівчини заощадження, які та збирала все життя: поліція повідомила деталі

Узимку у Летичеві 70-річна жителька звернулася до поліції та повідомила те, що у неї викрали заощадження у розмірі 20 000 доларів США та 80 000 гривень. Жінка витратила все своє життя на те, щоб зібрати ці гроші для покупки житла для своєї онуки.

Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області повідомляє, що 15 січня 2023 року 70-річна жителька Летичева звернулася до поліції з повідомленням про втрату всіх своїх заощаджень. На місце події прибула слідчо-оперативна група.

Поліцейські встановили, що разом із старенькою жінкою проживали її онука та 23-річний її співмешканець. Зловмисник скористався тим, що дівчина перебувала у лікарні, і викрав 20 тисяч доларів США та 80 000 гривень. Ці кошти були заощадженнями, які старенька відкладала протягом усього свого життя для своєї онуки, яку вона виховувала сама.

Підозрюваний, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, вирушив разом зі своїми товаришами спочатку до Хмельницького, а потім до Львова. Там він почав витрачати викрадені гроші на розкішне життя, зокрема на проживання в дорогому готелі, купівлю брендового одягу та сучасних гаджетів.

Проте йому не вдалося довго насолоджуватися життям «на широку ногу», оскільки вже наступного дня працівники Хмельницького райуправління поліції затримали його в номері готелю.

Більшу частину викрадених грошей правоохоронці вилучили і повернули власниці.

"Нещодавно Хмельницький міськрайонний суд визнав чоловіка винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, і засудив його до 8 років ув’язнення з конфіскацією усього майна, окрім житла", - йдеться у повідомленні.



Переглядів: 798
Поширень: 0

Останні новини