Чи можна визначити рівень холестерину за станом шкіри?

Підвищена концентрація цієї жироподібної речовини у крові завжди призводить до проблем із серцем та судинами. Однак, як визначити рівень холестерину та уникнути небезпечних наслідків? Здається, є досить простий спосіб, про який ви напевно не чули. Про це пише storinka.com.ua.

Спочатку важливо відзначити наявність як "поганого", так і "хорошого" холестерину, частину якого організм виробляє самостійно. Ліпопротеїди відповідають за транспортування цих холестеринів, і вони поділяються на два види - високої та низької щільності.

Перші не відкладаються на стінках кровоносних судин, тому не утворюють нашарувань і розносяться по організму, обходячи судини.

Другі, навпаки, менш безпечні. Лікарі та дієтологи звинувачують саме їх у виникненні серйозних захворювань, оскільки ці частки більш воліють повільно осідати на стінках судин.

ЯК ВИЗНАЧИТИ РІВЕНЬ ХОЛЕСТЕРИНУ Американська академія дерматології (AAD) визначила, що стан шкіри може свідчити про надмірну концентрацію холестерину в організмі. Важливо уважно оглядати шкіру та не ігнорувати ряд показників.

Якщо ви помітили жовтувато-жовтогарячі нарости, ймовірно, рівень холестерину підвищений. Проблема полягає в тому, що вони можуть з'являтися на будь-якій частині шкіри: на ногах, долонях, а навіть на повіках і спині.

Ці утворення називають ксантелазмами. Вони є доброякісними, тому не слід панікувати - після відновлення нормального рівня холестерину вони зникають.

Для того щоб контролювати рівень холестерину, важливо обмежити споживання жирної їжі, займатися фізичною активністю, відмовитися від куріння та вживання алкоголю. Отже, чим більше спорту та здорового харчування в вашому житті, тим менше місця залишиться для ліпопротеїдів низької щільності.



Переглядів: 442
Поширень: 1

Останні новини