Бізнеси SCM та підтримка українського народу

Коли почалося повномасштабне вторгнення росії на українській землі, увесь народ об'єднався в прагненні дати відсіч агресору. До сьогоднішнього дня багато хто допомагає військовим на фронті та мирним людям, що постраждали від війни. Великий бізнес має значні можливості, тому його участь є особливо вагомим внеском. 

Рінат Ахметов від початку війни підтримує як військових, так і цивільне населення. Його бізнес SCM, попри значні втрати, продовжує працювати і вкладати прибутки в боротьбу України за свободу. Крім того, завдяки гарно організованому менеджменту компаніям підприємця вдається залучати іноземні гранти та інвестиції.

"Сталевий фронт": масштабна мілітарна ініціатива

За період активних бойових дій до лав Збройних сил України долучилися 14 тисяч співробітників компаній Ріната Ахметова. Саме тому для бізнесмена так важливо підтримувати армію, відгукуватися на запити військових, пропонувати нові технології для захисту людей і зброї.

Зусиллями "Сталевого фронту" бригади та підрозділи ЗСУ мають змогу отримувати позашляховики та машини для медиків, пальне, запчастини, форму та захисну амуніцію, приціли, рації, тепловізори, дрони. Окрема увага приділяється забезпеченню медиків: на фронт постачаються аптечки і турнікети. 

Критично важливим на лінії зіткнення є якісний та стабільний зв'язок. На розвʼязання цього питання спрямована спільна ініціатива компанії "Укртелеком" та Генштабу Збройних сил України.

Оскільки серед іншого у власності Ріната Ахметова знаходяться металургійні компанії, на їхніх потужностях виробляється багато необхідного для військових. Наприклад, було розроблено та виготовлено понад 200 модульних бліндажів. Такі укріплення захищають бійців під час обстрілів і забезпечують комфортний побут. Також на лініях Метінвесту виробляють сталеві пластини для бронежилетів та захисту техніки. 

Фонд Ріната Ахметова: гуманітарні програми

Цивільне населення в деокупованих населених пунктах і на територіях біля лінії фронту отримує одяг та побутове приладдя, медикаменти, засоби гігієни. Усього з 2014 року було передано понад 12 мільйонів продуктових наборів, які отримали вразливі верстви: ВПО, інваліди, багатодітні родини тощо. Більше дізнатися про діяльність Фонду можна на його сайті https://akhmetovfoundation.org/ru.

Ще один важливий проєкт Ріната Ахметова — "Серце Азовсталі". Його програми передбачають різнобічну підтримку, яку отримують майже 10 тисяч захисників Маріуполя та їхні  родини. Загальна сума, спрямована на допомогу армії і благодійну діяльність, сягнула 6,7 млрд гривень, і вона зростає щомісяця.



Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини