Чи може почуття голоду уповільнити старіння?

Згідно з науковим дослідженням, опублікованим у журналі "Science", виявлено, що голод може грати певну роль у сповільненні процесу старіння. Проведення експериментів на мухах показало, що викликання відчуття голоду через обмеження дієти або стимуляцію мозку призводило до подовження тривалості життя. Про це пише cikavosti.com.

Це дослідження також виявило, що голод впливає на епігеном мозку, змінюючи експресію генів і впливаючи як на харчову поведінку, так і на процес старіння.

Навіть якщо ці висновки здебільшого базуються на мухах, вчені вважають, що подібні механізми можуть впливати на голод у різних видів тварин. Втім, вони застерігають від безпосереднього застосування цих результатів до людей.

Дослідження Мічиганського університету ґрунтується на ідеї, що зменшення споживання їжі може сприяти здоровому старінню у різних видів, включаючи людину. Це дослідження також висловлює думку, що просте відчуття голоду може мати значення для уповільнення процесу старіння.

Попередні дослідження вже показали, що навіть смак чи запах їжі може мати благотворний вплив на тривалість життя, навіть без фактичного споживання. Це спонукало вчених з'ясувати, чи можуть зміни в мозку, які контролюють бажання їжі, впливати на тривалість життя.

В ході експериментів вчені викликали голод у мух різними способами, однак в обох випадках спостерігалося подовження тривалості життя. Це дослідження ще раз підтверджує існуючу теорію про зв'язок між голодом, мозковими механізмами і тривалістю життя.



Переглядів: 357
Поширень: 0

Останні новини