Як можна вдвічі знизити ризик розвитку деменції?

Старість може призвести до зниження продуктивності мозку, що може стати причиною серйозного захворювання, такого як деменція. Довгий час вважалося, що схильність до цього захворювання значно визначається спадковістю.  Про це пише medicalanswers.com.ua.

Проте, згідно з новим дослідженням американських учених, це твердження не зовсім вірне. Хоча генетична нахилкість може впливати на виникнення деменції, здорова серцево-судинна система може протистояти навіть негативній спадковості.

Медичні фахівці проаналізували дані фрамінгемського кардіологічного дослідження, яке ведеться вже чотири поколіннями жителів Фрамінгема, США, починаючи з 1948 року. Дослідники порівняли генетичні дані та інформацію про стан серцево-судинної системи, зібрані в період з 1991 по 1995 рік, і результати деменційного скринінгу, проведеного в 1998 році.

Виявлено, що здорова серцево-судинна система зменшує ризик розвитку деменції на 55% для всіх категорій пацієнтів, незалежно від генетичної схильності. Доктор Судха Сешадрі, засновник Інституту хвороби Альцгеймера і нейродегенеративних захворювань Техаського університету, підкреслив, що генетика не визначає нашу долю, і можна знизити вплив генетичного ризику шляхом ведення здорового для серця способу життя.



Переглядів: 478
Поширень: 0

Останні новини