Як розпізнати, що ваш імунітет ослаблений?

Наш головний захисник, імунітет, завжди на сторожі нашого добробуту. Ця оборонна система працює неперервно, відбиваючи атаки вірусів і бактерій, та забезпечуючи стабільність внутрішнього середовища організму. Від його міцності і стійкості залежить наша схильність до захворювань і швидкість відновлення. Про це пише ua-novosti.info.

Але цей "щит" може виявити слабкість. Причин для цього може бути безліч (стрес, неправильне харчування, шкідливі звички і інше), але зараз не про це йдеться. Терапевт Наталія Деменко надає відомості про надійні ознаки порушення роботи імунітету, які повинні вас побудити звернутися до лікаря та звернути увагу на свій спосіб життя.

    Підвищена схильність до застуди та тривалість хвороби: Якщо ви хворієте частіше і тривалише, з ускладненнями, це може вказувати на імунодефіцитні стани. Звертайтеся до лікаря, особливо, якщо хвороба триває довше, ніж зазвичай.

    Довготривале загоєння ран: У людини з ослабленим імунітетом травми можуть довго не загоюватися, викликаючи запалення та дискомфорт. Зверніть увагу на цей аспект і консультуйтеся з лікарем.

    Труднощі з травленням: Проблеми зі шлунково-кишковим трактом, такі як часті діареї чи запори, можуть бути пов'язані з імунними порушеннями. Зверніться до лікаря, якщо виникають неприємності в цьому плані.

    Збільшена дратівливість: Знижений імунітет може зробити вас більш схильними до стресів, що відображається на вашому емоційному стані. Враховуйте цей фактор та знаходьте шляхи релаксації.

    Постійна слабкість і сонливість: Якщо ви відчуваєте себе виснаженими після відпочинку, це може бути ознакою перевантаження імунної системи. Варто обговорити це з лікарем та розглянути можливі шляхи підтримки організму.

    Велика тяга до солодкого: Нестримна бажання їсти солодке може вказувати на нестачу деяких життєво важливих речовин і свідчити про проблеми з імунітетом.

    Зміни на шкірі: Шкіра може реагувати на збої в імунній системі висипаннями, лущенням та зморшками. Звертайте увагу на зміни та консультуйтеся з лікарем щодо можливих причин та заходів.



Переглядів: 508
Поширень: 0

Останні новини