Як здорові звички можуть продовжити життя?

Активний фізичний режим та припинення куріння позитивно впливають на тривалість життя, навіть у тих, хто має хронічні захворювання. Про це пише ua-novosti.info.

Східночасне відмовлення від куріння та регулярні фізичні навантаження можуть подовжити тривалість життя на 6-8 років, навіть у людей із хронічними захворюваннями. За даними дослідження вчених з Університету Лейчестера, відмова від куріння має найбільший вплив на загальне здоров'я. Фізична активність розташувалася на другому місці у списку, за нею йдуть здорова їжа та утримання від алкоголю. Дослідження проводилося на популяції 480 тисяч дорослих жителів Великобританії, спостереження за якими тривало принаймні 6 років.

Учасники дослідження були оцінені щодо наявності 36 хронічних захворювань, з'ясовуючи вплив здорового способу життя на тривалість їхнього життя. До хронічних захворювань відносились рак, старечий недоумок, астма, діабет, серцева недостатність та тривожні розлади. Ураховувались індекс маси тіла, етнічне походження та наявність роботи. Чоловіки із двома або більше хронічними захворюваннями, які дотримувалися здорового способу життя, мали триваліше життя на 6,3 року. Окремі компоненти цього здорового способу життя додавали 4,5 року, а жінки із дуже добрим станом здоров'я могли збільшити свою тривалість життя на 7,6 років.



Переглядів: 457
Поширень: 0

Останні новини