Створив фейковий "орган місцевого самоврядування" та видавав однодумцям фальшиві військові квитки: деталі

У Тернополі прибічник "народовладдя" створив альтернативний "орган місцевого самоврядування", видававши своїм однодумцям фальшиві військові квитки. Фігурант використовував підроблені документи, що схожі на офіційні військово-облікові документи, для ухилення від мобілізації.

За інформацією Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, правоохоронці задокументували незаконну діяльність мешканця Тернополя, який вважав себе прибічником "народовладдя". Він створив фейкову організацію, виготовивши для неї підроблені печатки та іншу документацію. Чоловікам призовного віку, які підтримували організатора, видавали фальшиві військові квитки, які було важко відрізнити від оригіналів.

Заходи щодо виявлення фейкового органу місцевого самоврядування були проведені поліцейськими спільно з оперативниками СБУ за процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури. 

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких були вилучені печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи, пов’язані з незаконною діяльністю створеної організації. 

"За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування", - зазначено у повідомленні.



Переглядів: 503
Поширень: 0

Останні новини