5 захворювань, при яких часник протипоказаний

Часник славиться своїми властивостями, такими як противірусні, антимікробні та антибактеріальні, завдяки наявності в ньому аліцину. Проте існують ситуації, коли слід бути обережним і утримуватися від вживання часнику. Про це пише medpravda.ua.

    При застуді

Хоча аліцин у часнику корисний для контролю рівня холестерину в крові, його комбінація з парацетамолом може призвести до ушкодження печінки. Тому, якщо ви приймаєте анальгетики або жарознижувальні препарати, рекомендується обмежити вживання часнику або взагалі утриматися від нього.

    Перед операцією

Часник розріджує кров, тому його слід уникати для тих, хто приймає ацетилсаліцилову кислоту (аспірин) та антикоагулянти. Також рекомендується утриматися від часнику перед запланованими медичними процедурами або операціями, оскільки це може підвищити ризик кровотечі.

    При діабеті

Вживання часнику може допомагати знизити рівень цукру в крові, але при спільному вживанні з протидіабетичними препаратами може викликати напад гіпоглікемії.

    При гіпотонії та гіпертонії

Часник знижує артеріальний тиск, тому його не рекомендується для людей з гіпотонією. Також важливо уникати часнику тим, хто приймає "Лізиноприл" для контролю артеріального тиску, оскільки це може спричинити небезпечні реакції.

    При захворюваннях шлунка

Часник, прийманий у великих кількостях, може подразнювати слизову оболонку шлунка, призводячи до спазмів або здуття живота. Тому тим, хто схильний до захворювань травного тракту, рекомендується утриматися від вживання часнику.

Крім того, деякі люди можуть бути алергічні до часнику, і його вживання може викликати різноманітні реакції, включаючи шкірні висипання, свербіж, набряк і серйозні алергічні прояви.



Переглядів: 501
Поширень: 0

Останні новини