”Магія піску” як спосіб розвитку моторики, уваги, творчих здібностей: де можна відвідати заняття у Вінниці

Щовівторка в реабілітаційному центрі "Гармонія" ім. Раїси Панасюк у Вінниці відбуваються творчі заняття під назвою "Магія піску". Вони включають елементи пісочної анімації та проводяться вихователькою Тетяною Тетер, яка спеціалізується на роботі з дітьми з інвалідністю. Під час цих занять діти та підлітки з інвалідністю розгортають свою уяву та творчі здібності, використовуючи кінетичний та морський пісок.

«”Магія піску” – це особлива форма реабілітації за допомогою піску. Такі заняття розвивають моторику, увагу, творчі здібності. Крім того, дарують позитивні емоції. Коли діти торкаються піску – це приємно, а тактильні відчуття покращують настрій, дарують релакс. Це чудово впливає на настрій та загальний стан самопочуття», – зазначає Тетяна Тетер.

За інформацією Вінницької міської ради, під час занять "Магія піску" використовують два види піску - кінетичний та морський. В реабілітаційному центрі "Гармонія" існує можливість розміщення дітей за спеціальним столом для пісочної анімації, а також надаються набори для творчості з кінетичним піском. Заняття проводяться в невеликих групах, щоб була змога охопити увагою кожного індивідуально.

Головна мета вихователя на таких заняттях - спрямовувати дитину та допомагати їй освоїти цей вид творчості.

«Є дітки, які не мають змогу самі малювати через сильну спастику рук. Тому ми беремо ручку дитини і разом з нею малюємо, втілюємо образи з піску», – розповідає Тетяна Тетер.

Тетяна Тетер обирає тему для кожного заняття. Дітки уже малювали космічні образи. А тема вівторка 30 січня – «Подорож морськими хвилями». Підопічні створювали восьминогів, риб, кальмарів, медузи та мушлі – і все за допомогою піску.

Наприклад, 10-річна Даша та 12-річна Надійка створювали підводний світ, обговорювали малюнки та опановували мистецтво пісочної анімації. А 14-річна Настя та 16-річний Максим за допомогою кінетичного піску та різних трафаретів ліпили диковинних морських звірів. Згодом дітки помінялися заняттями, щоб кожний зміг спробувати працювати з обома видами піску.

Як зізнається 16-річний Максим Філатов, творчість – його хобі. Хлопець мріє стати мультиплікатором. Розповідає, що заняття «Магія піску» дарують йому радість та спокій.

Заняття «Магія піску» проходять щовівторка для клієнтів центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк за адресою: м. Вінниця, вул. В. Винниченка, 5. Зателефонувати у заклад можна за номером (0432) 507-504.



Переглядів: 364
Поширень: 0

Останні новини