На Дніпропетровщині дівчина від імені хлопця на сайті знайомств ошукала іншу дівчину на 800 тис. гривень

Співробітники Державного бюро розслідувань у співпраці з Національною поліцією повідомили про підозру курсантці одного з правоохоронних вищих навчальних закладів на Дніпропетровщині.

Дівчина створила фейковий обліковий запис на сайті знайомств, використовуючи чоловіче ім'я та фотографії, які вона взяла зі сторінки реальної особи в соцмережі. Почавши спілкування з іншою дівчиною, вона відправляла романтичні повідомлення від імені вигаданого чоловіка. Жертва, не підозрюючи, хто стоїть за обліковим записом, надала свій номер телефону та активно взаємодіяла в месенджерах, а також регулярно розмовляла по телефону.

Щоб голос залицяльника не посіяв підозру, курсантка пояснювала у телефонних розмовах, що вона перенесла операцію на голосових зв'язках у дитинстві, що вплинуло на її мову.

Згодом "залицяльник" повідомив, що потрапив до армії і перебуває в зоні бойових дій, тому зустрітися особисто не може, але обіцяв надсилати дівчині подарунки через свою "племінницю". Виявилося, що  "племінницею", яка доставляла подарунки, була сама підозрювана.

У один із моментів "боєць" повідомив, що потрапив поблизу Бахмута під ворожий обстріл, отримавши серйозне поранення, і почав просити гроші на операцію. Вважаючи його своїм хлопцем, потерпіла позичила понад 800 тис. гривень у знайомих та родичів та відправила на рахунок шахрайки.



Переглядів: 424
Поширень: 0

Останні новини