Університети Вінниці та Польщі підписали договір у рамках міжнародної програми Erasmus+

Вінницький національний технічний університет та Люблінський технологічний університет (Республіка Польща) підписали договір щодо академічної мобільності студентів і наукових стажувань науково-педагогічних працівників університетів в рамках міжнародної програми Erasmus+.
 
Про це поінформували у вінницькому виші.

Програма розрахована до 2028 року. Загальна мета – підвищити рівень досліджень, які проводяться молодими вченими під час підготовки MSc, PhD дисертацій, проведення спільних наукових досліджень Водночас програма спрямована на активізацію міжнародної співпраці ВНТУ та Люблінської Політехніки в рамках академічної мобільності магістрантів та аспірантів. У рамках Програми Фонд Європейського Союзу покриває витрати, пов’язані з цим міжнародним співробітництвом, - йдеться у повідомленні.

Навчання та стажування в рамках цієї європейської програми дає можливість наукового розвитку як у теоретичному плані, під час під час виконання наукових досліджень, роботи над MSc та PhD дисертацією, так і на практиці, шляхом залучення до міждисциплінарних наукових досліджень, які відкривають шлях до фахового розвитку в певній галузі знань.

Координатор Програми від ВНТУ:

проректор з наукової роботи, професор Ірина Єпіфанова,  проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародного співробітництва та молодіжної політики Юрій Бурєнніков,  професор кафедри біомедичної інженерії та оптико-електронних систем Сергій Павлов.

Така співпраця в рамках реалізації міжнародної Програми Erasmus+ дасть новий поштовх в розвитку  науки та освітніх технологій двох університетів.

Люблінська політехніка

Люблінська політехніка є головним освітнім та консалтинговим центром міста Люблін – столиці Люблінського воєводства. Сьогодні в Люблінській політехніці працюють понад 1100 співробітників, з яких понад 560 ‒ це академічні викладачі. На шести факультетах – механіки, будівництва і архітектури, інженерії навколишнього середовища, управління, основ техніки, а також на факультеті електротехніки та інформатики – навчається понад 10 000 студентів.

На базі Люблінської Політехніки створений суперсучасний технологічний парк Люблінської політехніки, де студенти та викладачі мають змогу виконувати заплановані й замовлені наукові дослідження, ставити експерименти на сучасному лабораторному обладнанні, що сприяє покращенню зокрема й фінансового забезпечення.
 
Працює Центр інновацій в архітектурі, що створює наукову базу для проведення досліджень і володіє сучасними лабораторіями комп’ютерних технологій, що використовують в архітектурі, кадастрі та містобудуванні. Центральна лабораторія впроваджень надає доступ до спеціалізованого обладнання для проведення сертифікаційних і вимірювальних робіт.



Переглядів: 389
Поширень: 0

Останні новини