Про неї мріяв їхній син: у Вінниці батьки загиблого захисника відкрили книгарню

У Вінниці батьки загиблого захисника Миколи Рачка втілили у життя мрію свого сина і відкрили книгарню «Герої».

Про це у Фейсбуці повідомила подруга Миколи Рачка – Ірина Шеремета.

«У Вінниці зʼявилося дуже особливе місце. Місце сили, памʼяті, тепла і затишку. Це книгарня Миколи Рачка «Герої». Коля мій близький друг, філолог та воїн, який загинув в бою під Покровськом у липні 2022», - повідомила Шеремета.

За її словами, Микола вивчав літературу, любив читати, писав вірші і мріяв про книгарню. Його родина втілила цю мрію. Книгаря відкрилась сьогодні, 29 січня, у середмісті Вінниці, на вулиці Миколи Оводова.

«Кожен куточок тут – це дуже про нього. Ви відчуєте це, правда. Це місце з історією. З історією про хлопчика Колю, який дуже любив життя з усіма його можливостями і радощами», - написала Ірина.

Як повідомляє Платформа пам'яті Меморіал «Загиблі у війні Росії проти України», філолог та боєць мотопіхотної бригади Микола Рачок загинув 21 липня 2022 року на Донеччині. Микола був родом із Вінниччини. Закінчив Вінницький технічний ліцей. Вищу освіту здобув у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю «Філологія». Рачок працював у різних медіа, був редактором автомобільного порталу InfoCar.

З перших днів повномасштабного вторгнення 27-річний Микола Рачок став до війська – без бойового досвіду та військової спеціальності. Пішов служити у 58-му окрему мотопіхотну бригаду імені гетьмана Івана Виговського. За словами побратимів, Микола був справжнім воїном: свідомо йшов у бій, повернувся на фронт навіть після пропозиції взяти довшу відпустку після важких тижнів на Луганщині.

«З перших днів великої війни Коля пішов захищати країну. Занадто світла, занадто інтелігентна людина, без бойового досвіду, без якихось фізичних даних, без військової спеціальності. Але ніхто цьому не здивувався, бо знали Колю, знали, що він не може не піти за Україну. Чи можна перемогти Країну, у якій худорлявий філолог бере в руки зброю і стає справжнім воїном, знищуючи елітні підрозділи ворога?» – написав у соцмережі колега воїна Павло Кашчук.

Він розповів, що Микола загинув у бою з «вагнерівцями». Його підрозділ зупинив прорив і знищив ворога в тому бою.



Переглядів: 461
Поширень: 0

Останні новини