ДБР повідомило про затримання Романа Гринкевича: намагався незаконно перетнути кордон

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) в результаті ретельних оперативно-слідчих заходів визначили місцезнаходження особи, підозрюваної у справі про придбання низькоякісного військового одягу для Збройних Сил України. Про це повідомив Олексій Сухачов, директор ДБР.

Спеціалісти ДБР утримали Романа Гринкевича в Одесі о 7 ранку за судовим рішенням, оскільки він уникав співпраці з органами досудового слідства.

 «Сьогодні о 7 годині ранку, на підставі ухвали суду, в Одесі затримано Романа Гринкевича, який ухилився від органів досудового розслідування», - наголосив він.

Олексій Сухачов зауважив, що батько затриманого, який є приватним підприємцем, підозрюється у створенні злочинної організації, яка незаконно привласнила бюджетні кошти.

Члени цієї злочинної групи укладали угоди з Міністерством оборони України на постачання військового одягу, проте експертні висновки показали, що товари не відповідали технічним вимогам угод через свою низьку якість. Загальний розмір завданих збитків Міністерству оборони України становить понад 934 мільйони гривень.

Директор ДБР підкреслив, що затриманому сьогодні підозрюваному, так само як його батькові, було оголошено про підозру, але протягом кількох днів він ховався від правосуддя. За оперативною інформацією, він намагався домовитися щодо незаконного перетину кордону України для подальшого ухилення від правоохоронних органів в одній з країн Європейського союзу.

Сьогодні затриманого доставлять до суду для вирішення питання про запобіжні заходи.



Переглядів: 336
Поширень: 0

Останні новини