Омега-3 кислоти: чи є вони такими корисними, як ми думаємо?

Вчені з Університету Східної Англії виявили, що регулярне споживання жирних кислот омега-3 може підвищити ймовірність розвитку раку простати. Результати цього дослідження були опубліковані в журналі British Journal of Cancer. Вчені також відкинули гіпотезу, що омега-3 має запобіжний вплив на інші види онкології. Про це пише news24.in.ua.

Цей висновок було зроблено на основі аналізу 47 досліджень, що стосуються розвитку онкології, і вивчення 86 наукових робіт, спрямованих на вивчення серцево-судинних захворювань.

"Наше дослідження показало, що прийом добавок з омега-3 протягом декількох років може трохи знизити ризик серцево-судинних захворювань, однак при цьому збільшує, хоч і не значно, ймовірність розвитку деяких видів раку. Важливо відзначити, що дані щодо омега-3 в основному отримані з випробувань добавок з риб’ячим жиром, тому ефекти вживання, наприклад, жирної риби як багатого джерела омега-3, залишаються невизначеними", - розповіла доктор Лі Хупер з Медичної школи Норіджа в Університеті Східної Англії.


Теги: медицина

Переглядів: 404
Поширень: 0

Останні новини