Чим небезпечна хлорована водопровідна вода?

Учені з США висловили попередження щодо того, що стандартні методи очищення води, такі як хлорування, можуть викликати хімічні реакції з наявними неонікотиноїдними забруднювачами, що призводить до утворення токсичних для організму речовин. За даними порталу Natural News, дослідники виявили наявність неонікотиноїдів у водопровідній воді, їхнє утворення зумовлене взаємодією хлору і пестицидів у системі водоочищення. Про це пише uapress.kyiv.ua.

Аналіз хлорованої води підтвердив наявність деснітроїмідаклоприду та імідаклопридмочевини, які є метаболітами імідаклоприду. Ці токсичні сполуки утворюються в результаті реакції неонового пестициду з хлором. Вчені стверджують, що ці речовини є дуже токсичними, перевищуючи за токсичністю вихідні пестициди. Наприклад, деснітроїмідаклоприд у токсичності перевищує свій пестицидний попередник у 319 разів, як показують експерименти на ссавцях. Навіть невеликі концентрації цих токсинів можуть бути небезпечними для хребетних.

Учені додають, що ці речовини також можуть реагувати на процеси очищення води та хлорування. Зазначається, що утворені з'єднання залишаються неперевіреними і невідстеженими, що може призвести до серйозних наслідків для здоров'я людини. Вчені висловлюють занепокоєння, що може існувати зв'язок між хлорованими хімічними речовинами та розвитком раку, а також проблемами зі здоров'ям, пов'язаними з пологами.


Теги: вода

Переглядів: 440
Поширень: 0

Останні новини