Магній для серця: які продукти варто їсти, щоб знизити ризик інфаркту

За даними медичних фахівців, недостатній рівень магнію у організмі може збільшувати ризик інфаркту, оскільки цей елемент відіграє ключову роль у регулюванні серцевого ритму. Вони складають перелік продуктів, які є важливим джерелом магнію. По це пише novosti24.kyiv.ua.

Магнієм насичені такі продукти, як горіхи (мигдаль, арахіс), кунжут, насіння, бобові, крупи (гречана, вівсяна, пшоняна, перлова), банани, гарбуз, висівки та какао. Він також міститься у морській капусті, морській рибі, кальмарах, яйцях, зелені, цитрусових та молочних продуктах.

Магній є одним з важливих хімічних елементів, необхідних для життя, і входить до складу всіх тканин та клітин організму.

Дефіцит магнію може суттєво впливати на функціонування всього організму. Його відсутність може призводити до підвищеної тривожності, швидкої втомлюваності та безсоння. Також можливі від'ємні зміни в серцевому та артеріальному тиску, болі в животі, рідкий стілець, спонтанні головокружіння та відчуття "мушок" перед очима.

Дефіцит магнію пов'язаний з м'язовими спазмами, судомами, онімінням кінцівок, карієсом, випаданням зубів, ламкістю та випаданням волосся.

Лікарі наголошують, що самолікування може бути небезпечним, оскільки зайва кількість магнію також може стати причиною проблем. Зайва кількість магнію може викликати нудоту, діарею, слабкість та порушення серцевого ритму.

Серцево-судинні захворювання залишаються найчастішою причиною смерті у більшості країн.

У випадку розвитку інфаркту серця спостерігаються типові симптоми, такі як біль в грудях, почуття тривоги, головокружіння, кашель, задишка, збільшення пульсу, розподіл болю по тілу, пітіння та набряки на ногах.


Теги: медицина

Переглядів: 338
Поширень: 0

Останні новини