Нормалізуйте рівень холестерину без ліків: поради від дієтолога

Для нормалізації рівня холестерину в організмі без застосування ліків, дієтолог рекомендує вживати достатньо білкових продуктів, уникати трансжирів і активно рухатися. Вона наголосила на тому, що контроль за підвищенням рівня холестерину повинен бути розумним, оскільки певна кількість холестерину необхідна для підтримки здоров'я організму. Про це пише medicalanswers.com.ua.

Експертка зазначила, що холестерин є складовою кожної клітини організму, і його нестача може призвести до дефектів у мембранах клітин, порушень обміну речовин, а також вплинути на жіночий цикл та репродуктивну функцію.

Підтримка оптимального рівня холестерину також важлива для здоров'я кишечника та вироблення важливого вітаміну D, який відіграє ключову роль в імунітеті.

Дієтологиня підкреслила, що 80% холестерину виробляється печінкою, а лише 20% (300-400 міліграмів) отримується з їжі. Вона запропонувала спосіб підтримувати оптимальний рівень холестерину без ліків, а саме, вживати достатню кількість білка, включати в раціон здорові жири і уникати трансжирів. Крім того, рекомендовано регулярно гуляти на свіжому повітрі, пити чисту воду, відмовлятися від куріння і алкоголю.

Теги: медицина

Переглядів: 362
Поширень: 0

Останні новини