Польські перевізники знову планували блокування кордону Медика - Шегині: як відреагувала польська влада

За інформацією редакції Ми-Україна, польським перевізникам та фермерам заборонили проведення акцій з блокування вантажівок на українському  пункті пропуску "Медика - Шегині". Відзначається, що "Медика - Шегині" є одним із "найпопулярніших" місць для перевізників, які влаштовують блокаду.

Протестувальники знову планували заблокувати рух вантажівок з України в період з 15 січня по 15 березня 2024 року. Однак цього разу місцева влада відмовила в наданні дозволу на ці заходи. За даними опублікованого документу Рафала Меклера, польського ультраправового політика, що підтримує блокаду, влада заборонила подібні протести з блокуванням кордону в майбутньому, тому пункт пропуску "Медика - Шегині" залишиться відкритим для руху фур.

У той же час польські протестувальники планують ігнорувати заборону влади і розпочати блокаду без необхідного дозволу. Рафал Меклер наразі утримується від конкретних заяв на цей рахунок.

Напередодні представник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко, повідомив, що через блокаду кордону приблизно 850 вантажівок не можуть в'їхати в Україну.



Переглядів: 650
Поширень: 0

Останні новини