Який корисний продукт може бути смертельно небезпечним для літніх людей?

Людям похилого віку слід дуже уважно відноситися до споживання м'яса, оскільки цей, у загальному, корисний продукт може стати для них потенційно смертельно небезпечним. Фахівці вважають, що це пов'язано з особливостями засвоєння м'яса організмом, який старіє. Про це пише glamour.

Висновок про смертельну небезпеку м'яса для літніх осіб був зроблений американськими вченими. Під час дослідження було виявлено, що при перетравленні свинини та яловичини в кишечнику пенсіонерів стимулюється активність бактерій, що виділяють речовину, яка може пошкоджувати стінки артерій, збільшуючи ризик виникнення судинних захворювань, таких як атеросклероз.

Однією з таких речовин є триметиламін. Попадаючи в печінку, він перетворюється на оксид триметиламіну (ТМАО), що сприяє порушенням, пов'язаним із ризиком смерті.

"Рівень ТМАO в крові є фактором ризику розвитку атеросклерозу, серцевого нападу, інсульту та інших серцево-судинних захворювань. Чим вищий цей рівень, тим більше шансів на виникнення проблем", - попереджають дослідники.

Крім того, наявні дані дають підстави пов'язувати виділення цієї речовини з віковим зниженням інтелектуальних здібностей, розвитком дегенеративних станів і втрати ясності розуму.


Теги: медицина

Переглядів: 418
Поширень: 0

Останні новини