Салон краси: 5 хвороб, які можуть загрожувати вашому здоров'ю

Люди втратили інтерес до самостійного проведення домашнього догляду за собою, оскільки для багатьох зручніше відвідувати салон краси для отримання послуг, таких як манікюр, педикюр, косметологічні процедури та епіляція. Втім, це може призвести до певних ризиків для здоров'я, оскільки у салонах краси існує можливість захворювань. Про це пише dailynews.kyiv.ua.

Гепатит є однією з найпоширеніших хвороб, яку можна підхопити в салоні краси. Віруси гепатиту В і С можуть існувати в повітрі та передаватися через ушкодження нігтів, що часто відбувається під час маніпуляцій. Стерильність та дотримання гігієнічних норм стають важливими факторами безпеки при відвідуванні салону.

Грибкові інфекції, особливо після педикюру, також є частою проблемою. Грибок може залишитися на інструментах та ваннах для ніг, тому важливо ретельно дезинфікувати предмети після кожного клієнта.

Вірус папіломи людини може поширюватися в салоні, зокрема, на місцях для обробки стоп. Незадовільна дезінфекція може призвести до зараження.

Пилочки, рушники та подушки в салоні можуть стати переносниками бактеріальних інфекцій, зокрема інфекції стафілококом, яка викликає імпетиго. Правильна дезінфекція є ключовою для уникнення бактеріальних захворювань.

У салоні манікюру існує ризик зараження ВІЛу через необроблений інструмент, тому важливо дотримуватися правил дезінфекції, використовувати одноразові матеріали та забезпечувати безпеку для клієнтів.


Теги: медицина

Переглядів: 644
Поширень: 0

Останні новини