Любов може зробити вас щасливими, але й трохи дурними

Закохані люди здійснюють незвичайні дії, які можуть негативно впливати на їхнє життя, проте вони цього не усвідомлюють, оскільки на той момент ними керує потужна сила кохання, про це пишуть oboz.ua.

Період у відносинах, коли пара не може відірвати свій погляд від одного одного, вважається найтруднішим, і саме тоді важко приймати важливі фінансові або кар'єрні рішення. Згідно з дослідженням, опублікованим виданням IFL.Science, вчені досліджували це явище.

Похоїдність почуттів кохання має своє витоки приблизно п'ять мільйонів років тому, і несмотря на те, що стародавні греки розмірковували про це почуття, наша інформація щодо еволюції романтики та кохання залишається обмеженою.

Вчені провели дослідження, опитавши 1556 молодих людей, які визналися у своїй закоханості, з метою оцінки їхніх почуттів та поведінки у відносинах.

У другому етапі взяли участь 812 учасників, які стверджували, що перебувають у закоханому стані не більше двох років. Результати підтвердили, що багато людей у романтичних відносинах відчувають, що їхні мозки працюють по-іншому, і їхні думки та дії, хоч і тимчасово, фокусуються лише на партнері.

Вчені зауважують, що такий стан викликається впливом гормонів. Під час спілкування з тим, хто подобається, окситоцин циркулює в нервовій системі та кровообігу, розглядається як гормон вірності та прив'язаності. Мозок в цей час виробляє дофамін, що впливає на самопочуття, енергію та мотивацію. В поєднанні ці два гормони "затуманюють" мозок, викликаючи несподівані вчинки та іноді незрозумілі думки.


Теги: медицина

Переглядів: 371
Поширень: 0

Останні новини