У Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» відкрилась фотовиставка мисткині Таїсії Левченко

У період з 8 по 12 січня в межах Вінницького центру реабілітації  «Гармонія» ім. Раїси Панасюк відбувається виставка фотографій, створених мисткинею Таїсією Левченко з Вінниці. Більше 40 робіт автора прикрашають актову залу цього центру.  Нею можуть насолодитися як клієнти, так і відвідувачі закладу, - повідомляє Вінницька міська рада.

«Дуже вдячна вінницькій мисткині Таїсії Левченко за її творчість та організацію виставку в центрі реабілітації “Гармонія”. На жаль, не всі заклади, зокрема і музеї Вінниці, де проводяться виставки, є доступними для людей на кріслах колісних. Так більше людей зможуть долучитися до творчості фотографині. Цінно, що фото Таїсії без прикрас та постановки, вони показують реальних людей у їхньому повсякденному житті. Це теплі та щирі фото “з душею”», – говорить директорка Центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк Олена Чорнобривенко.

В актовій залі центру реабілітації представлені близько 50 робіт під назвою «Ходімте, покажу вам сад». Це скорочений рядок вірша Миколи Вінграновського – улюбленого поета авторки робіт Таїсії Левченко, який і надихнув її на створення серії фото. Героїв для зйомки фотографиня знайшла у соціальних мережах. А згодом одна зі співорганізаторок виставки, яка на той час відбувалася у бібліотеці ім. Отамановського, поділилася з Таїсією своїм сумом за покійним дідусем та його садом. Тоді виникла ідея продовжити історію. Ось як про це розповідає мисткиня:

«У другій частині робіт – дідусь теж є, просто його присутність незрима. Я знімала історію не про сум за людиною, яка пішла, а про любов і пам’ять. Хоча фотографії, безсумнівно, печальні, це світла печаль. Дівчинка-онука, яка зафільмована на світлинах, не позувала, ми домовилися з нею, щоб вона робила все те, що і з дідусем, тільки сама. Для дитини це легко зробити, бо в її уяві це можливо. Так і вийшло передати незриму присутність близької людини, якої наразі немає».

Наразі виставка фоторобіт Таїсії Левченко триває також у Вінницькому обласному художньому музеї. Невдовзі авторка також планує презентувати свої роботи в обласній науковій бібліотеці ім. Отамановського.



Переглядів: 306
Поширень: 0

Останні новини