На маршрути Вінниці вийшли 2 нових тролейбуси: в чому їх переваги

Сьогодні, 8 січня, на вулицях місця почали курсувати два нових тролейбуси «VinLine» з номерами «065» та «066». Вони були складені фахівцями Вінницької транспортної компанії на базі тролейбусного депо. Представники департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради відзначають, що ці тролейбуси є більш енергоощадними порівняно з застарілими ЗіУ-9. Крім того, вони можуть рухатися автономно, що дозволяє використовувати їх для пасажирських перевезень у віддалені райони громади.

Ще однією особливістю цих тролейбусів є їх інклюзивність, оскільки вони обладнані пандусом та відповідним майданчиком для людей з обмеженими можливостями та батьків з дитячими візочками.

Представники департаменту транспорту та міської мобільності ВМР зауважують, що наразі ці тролейбуси будуть здійснювати перевезення пасажирів на різних маршрутах громади.

«Ми продовжуємо оновлювати тролейбусний парк нашої громади. Наразі існує велика потреба в інклюзивному та доступному транспорті. Окрім того, тролейбуси з можливістю автономного руху дозволять покращити транспортні маршрути до віддалених районів нашої громади», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Зазначено, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. Детальніше за посиланням. (https://www.vmr.gov.ua/vinnytska-transportna-kompaniia-shukaie-maibutnikh-vodiiv-ta-vodiiok-tramvaiv-troleibusiv-ta-munitsypalnykh-avtobusiv)



Переглядів: 502
Поширень: 0

Останні новини