У Вінниці розпочалась ініціатива з будівництва сонячних електростанцій: деталі

Вінницька міська рада повідомила, що наше місто продовжує втілювати принципи "Зеленого курсу", в якому одним з ключових завдань є розвиток відновлювальної енергетики. У цьому році у місті розпочалася ініціатива з будівництва сонячних електростанцій на комунальних об'єктах. Головна мета програми - забезпечити енергетичну стабільність громади, підвищити її енергетичну незалежність та зменшити витрати. Про це повідомив міський керівник у своїх соціальних мережах.

«Першими об'єктами програми стали МКЛ № 3 та Центр матері та дитини, де наразі закінчується монтаж сонячних електростанцій. Декілька цифр: загальна кількість сонячних панелей – 272 шт. (по 555 Вт кожна), річна генерація кожної зі станцій – до 80 тис. кВт. Якщо простими словами, то це дозволить кожному із закладів економити більш як пів мільйона гривень на рік», – зазначив Сергій Моргунов.

Мер міста також відзначив, що впровадження відновлювальних джерел енергії сприятиме зміцненню енергетичної незалежності Вінницької громади.

«Але важливо й інше: в умовах атак ворога по енергетичній інфраструктурі – це дозволить медичним закладам бути більш енергостійкими та незалежними. Крім того, Вінниця першою в Україні затвердила декларацію про Зелений курс. А відновлювальна енергетика – є одним із її пріоритетів. Працюємо далі», – зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 439
Поширень: 0

Останні новини