У Вінниці на маршрути міста ввели в експлуатацію два нових тролейбуси

Вінницька міська рада повідомляє, що сьогодні, 26 грудня, два нових тролейбуси «VinLine» з номерами «063» та «064» були введені в експлуатацію на міських маршрутах. Вони виготовлені фахівцями Вінницької транспортної компанії у тролейбусному депо. Основною перевагою є можливість автономного руху, що дозволяє використовувати їх для пасажироперевезень у віддалені райони.

Ці тролейбуси є енергоощаднішими порівняно зі старими ЗіУ-9 і мають інклюзивні характеристики. Вони оснащені пандусом і відповідним майданчиком для пасажирів, які користуються кріслом на колесах та батьків з дитячими візочками.

У департаменті транспорту та міської мобільності повідомляють, що нові тролейбуси будуть працювати у тестовому режимі на різних маршрутах міста. Надалі планується розширення наявних тролейбусних маршрутів з можливістю автономного руху.

«Ми продовжуємо працювати над підсиленням тролейбусної мережі у нашій громаді, зокрема транспортних маршрутів до віддалених районів нашої громади. Наразі є велика потреба у збільшенні кількості інклюзивного транспорту на маршрутах. Окрім того, досвід минулого року показав нам всю важливість енергоощадного громадського транспорту», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Нагадаємо, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. 



Переглядів: 546
Поширень: 0

Останні новини