Зірвав Державний Прапор України та пошкодив пам’ятник на могилах односельчан: на Вінниччині поліція встановила раніше судимого зловмисника

Наругу над могилою та державним символом на місцевому сільському кладовищі вчинив 25-річний мешканець Бершадської територіальної громади. За цими фактами поліція розпочала досудове розслідування.

За словами начальника Відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції Вадима Революка, повідомлення про правопорушення надійшли до поліції 18 грудня від родичів померлого чоловіка та загиблого військовослужбовця. 

В ході розшукових заходів під підозру поліцейських потрапив 25-річний раніше судимий за майнові злочини місцевий житель.

Правоохоронці встановили, що подія сталась 11 грудня ввечері. Зловмисник, перебуваючи на території сільського кладовища, зірвав з могили загиблого військовослужбовця Державний Прапор та пошкодив елементи кріплення. На місці іншого захоронення він пошкодив пам’ятник.

Наразі чоловік затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання за вчинення днями ще одного кримінального правопорушення - крадіжки. 

За вказаними фактами слідство розслідує кримінальні провадження, відкриті за ч. 1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) та  ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.

За такі правопорушення передбачено покарання - до трьох років позбавлення волі.      

Слідчі готують необхідні матеріали для повідомлення зловмиснику про підозру.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Гайсинська окружна прокуратура.


Теги: кримінал

Переглядів: 492
Поширень: 0

Останні новини