В Дії з'явилась можливість перереєстрації авто: Михайло Федоров повідомив деталі

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що в Дії з'явилась можливість легко та швидко здійснювати перереєстрацію авто всього за два кліки, завдяки новій цифровізованій послузі. Процес став прозорішим і зручним, позбавивши водіїв необхідності відвідувати сервісні центри та залучати посередників.

Тепер продаж або покупка автомобіля виконується без зайвих перевірок та довготривалої експертизи. Всі перевірки авто та користувачів автоматичні, що усуває ризики людського фактора та корупції.

Процедура перереєстрації виконується легко та швидко. Продавець генерує посилання або QR-код в Дії, яке покупець сканує, погоджується з умовами, обирає номер і версію техпаспорта: пластик та електронне свідоцтво в Дії або тільки електронне свідоцтво. Важливо зауважити, що номери можна залишити старі або замовити нові.

На першому етапі цей сервіс доступний для легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів. Фізичний техпаспорт і номер можна замовити на відділення Укрпошти, а сервісний центр перевірить договір. Після успішної перевірки ви зможете підписати його, обмінятися грошима та авто.

"За час тестування послуги в Дії вже перереєстрували 65 автівок. Купуйте та продавайте авто онлайн, діліться фідбеком, а ми продовжуємо робити послуги за два кліки", - пише міністр.



Переглядів: 469
Поширень: 0

Останні новини