Як забезпечити безпеку дітей в інтернеті: рекомендації поліції

Віртуальний світ – найцікавіше місце для дітей, де вони можуть розвиватися, навчатися та взаємодіяти. Але чи завжди вони готові до цього захоплення? Для того, щоб малеча безпечно плавала в цьому безмежному цифровому океані, Поліція Вінницької області надала певні поради: 

Забезпечте належні налаштування для захисту пристрою, яким користується ваша дитина. Якщо потрібно створити акаунт для навчання на конкретній платформі, зробіть це разом з дитиною та активуйте двофакторну аутентифікацію. Навчіть дітей використовувати надійні та складні паролі, які відрізняються для кожного ресурсу, і не розголошувати їх нікому. Домовтеся, що під час навчання дитина використовуватиме лише визначені програми, месенджери та веб-сайти з навчальним контентом. Розповідайте дітям про ризики встановлення невідомих програм, відкриття підозрілих посилань, вкладень до листів та файлів, навіть якщо вони надіслані знайомими особами. Навчіть дитину зберігати особисті дані в таємниці. Поясніть дітям, що вони мають ставитися обережно та скептично до нових знайомств в інтернеті. Проведіть обговорення з дітьми про план дій у випадку нестандартних ситуацій.

Важливо будувати довірливі стосунки — дитина повинна знати, що в будь-якому випадку може розраховувати на допомогу батьків або вчителів.



Переглядів: 418
Поширень: 0

Останні новини