США виділяють Україні $150 млн на цифрову трансформацію

Про це під час Diia Summit повідомила пані посол США в Україні Бріджит Брінк у виступі на Diia Summi.

За її словами, гроші виділятимуть упродовж 5 наступних років для створення цифрової інфраструктури, а також оцифрування процесів розвитку малого і середнього бізнесу та бізнесового середовища в Україні.

«Я хочу оголосити про нову главу у партнерстві США та України у цифровій трансформації – інвестицію у 150 млн доларів США протягом п’яти років для програми цифрової трансформації», — сказала Брінк.

Пані посол зазначила, що цифровізація вже допомагає Україні звільнитися від минулого з його неефективним урядуванням. На її переконання, «це новий чіткий приклад для непрозорих країн, що прогрес можливий».

«Дія та Прозоро — наріжні камені української цифрової трансформації — були розроблені за підтримки USAID. Ці надійні цифрові рішення не лише сприяли значній економії коштів, а й забезпечили прозорість і підзвітність, докорінно змінивши спосіб взаємодії уряду зі своїми громадянами. Однак роботи попереду ще досить багато. Ми повинні продовжувати докладати зусиль для посилення цифровізації і прозорості не лише для українців, а й для партнерів та інвесторів, які хотіли б інвестувати у ваше майбутнє», — підкреслила Брінк.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини