Жінки на посадах журналісток становлять 77%, при цьому керівні посади у медіа обіймають 52%

Загалом у медійних компаніях в Україні працюють близько 53% жінок та 47% чоловіків. Творчою діяльністю переважно займаються жінки, тоді як більше чоловіків обіймає керівні посади.

Про це говорили на презентації результатів першого в Україні дослідження "Гендерний профіль українських медіа", проведеного громадською організацією "Жінки в медіа" спільно з Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення.

Як зазначила аналітикиня дослідження та членкиня ГО "Жінки в медіа" Зоя Красовська, результати дослідження не свідчать про те, що журналістика є жіночою сферою, адже загалом населення України, за даними Держкомстату, приблизно у таких пропорціях і представлено: близько 54% жінок проти 46% чоловіків.

Водночас Красовська наголосила, що жінки переважно обіймають творчі посади "низової ланки" і менше залучені до ухвалення певних стратегічних рішень, аніж чоловіки.

Серед журналісток — жінок 77%, серед ведучих — 62%. 54% жінок також обіймають посади у сфері маркетингу та PR. Водночас чоловіки переважають на посадах технічного персоналу та програмної служби: 70% та 60% відповідно.



Переглядів: 508
Поширень: 0

Останні новини