Що вигідніше «пакунок малюка» чи грошова компенсація: як їх отримати та про яку суму йдеться

Один з успішних прикладів соціальної підтримки молодих сімей у світі - це концепція бебі-боксів, або "пакунка для малюка".

Традиція бебі-боксів виникла у Фінляндії ще у 1937 році і стала невід’ємною частиною культурної спадщини країни. Ідея фінських бебі-боксів привернула увагу багатьох інших країн, таких як Швеція, Норвегія, Ісландія, Шотландія, Нова Зеландія, які впровадили подібні програми, спираючись на досвід Фінляндії. Уже п'ять років ця форма підтримки молодим сім'ям функціонує в Україні.

Цільова група цієї ініціативи включає батьків, усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, та патронатних вихователів, які можуть вибрати між "пакунком для малюка" та грошовою компенсацією в розмірі 6800 гривень.

Однак переваги саме бебі-бокса очевидні: батькам не треба витрачати час на закупівлю необхідних речей для дитини, оскільки все вже включено в бебі-бокс. У цьому комплекті 92 деталі, серед яких підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки та інше. Усе це є високоякісним, оскільки всі предмети перевірені та сертифіковані. Якщо купувати ці речі окремо, вартість всього набору сягатиме не менше 20 тисяч гривень, - повідомляє Вінницька обласна військова адміністрація.

Детальніше про те, як отримати «пакунок малюка» – на сайті Мінсоцполітики: https://bitly.ws/36rGg



Переглядів: 479
Поширень: 0

Останні новини