Сукню принцеси Діани продали за $1,1 млн

Аукціонний дім Лос-Анджелеса Julien’s Auctions продав синьо-чорну сукню принцеси Діани за 1 148 000 доларів. Перед тим сукню оцінили у $100-200 тисяч.

Про це йдеться на сайті аукціону.

Вечірня сукня — робота мароккансько-британського модельєра Жака Азаґурі для принцеси Діани. Вона вдягала плаття щонайменше на дві офіційні публічні події. Уперше — у квітні 1985-го, коли з чоловіком принцом Чарльзом була на вечері мера Флоренції в Італії. Вдруге Діану сфотографували в цій сукні під час виступу Ванкуверського симфонічного оркестру в театрі "Орфей" у Канаді в травні 1986 року. Тоді Діана та Чарльз перебували з королівським візитом у Ванкувері на офіційному відкритті Всесвітньої виставки "Експо '86".

Сукня має чорний оксамитовий ліф з вишитими металевою ниткою зірками, що нагадує зоряне небо, двоярусну спідницю з королівської синьої органзи з поясом і бантом. Також у моделі є характерні для десятиліття м'які підплічники, що переходять у довгі рукави і звужуються на зап'ясті. Спідниця-балерина — натяк на любов Діани до танців та її опіку Англійським національним балетом.

Діана познайомилася з дизайнером Жаком Азаґурі, коли була з Анною Гарві, тодішньою редакторкою британського Vogue, на Лондонській виставці дизайну. Як зазначає аукціонний дім, Азаґурі був у захваті від зустрічі з принцесою. А вона через три тижні прийшла до його магазину в Найтсбріджі, щоб придбати сукню, яку побачила на виставці. Потім Діана носила багато суконь від Азаґурі.


Теги: мода

Переглядів: 425
Поширень: 0

Останні новини